Tietosuojakäytäntö RamiKlubin asiakkaille

Päivitetty 1.4.2019

1. Rekisterinpitäjä

Ramirent Finland Oy (jäljempänä ”Ramirent” ja ”me” eri taivutusmuodoissaan) on henkilötietojesi rekisterinpitäjä sovellettavan tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Ramirent on velvollinen varmistamaan, että henkilötietojasi käsitellään tämän tietosuojakäytännön ja sovellettavien tietosuojalakien mukaisesti.

Rekisterinpitäjän yhteystiedot:

Ramirent Finland Oy
Y-tunnus: 2077956-8
Osoite: Tapulikaupungintie 37, 00750 Helsinki
Puhelinnumero: 020 750 200

Tietosuojavastaavan tai muun tietosuoja-asioita hoitavan henkilön yhteystiedot:

Marika Senishch
Osoite: Tapulikaupungintie 37, 00750 Helsinki
Puhelinnumero: 040-6358100
Sähköpostiosoite: tietosuoja@ramirent.fi

2. Henkilötietojen kerääminen

Saatamme kerätä henkilötietojasi eri tavoilla, joista kerromme tässä asiakirjassa. Pääsääntöisesti käsittelemme henkilötietoja, jotka annat meille itse RamiKlubin jäseneksi liittymisen yhteydessä tai ollessasi muuten yhteydessä meihin (esimerkiksi verkkosivustomme lomakkeiden tai asiakaspalvelun kautta). Saatamme myös kerätä henkilötietoja ulkoisista lähteistä, kuten julkisista hakemistoista. Keräämme seuraavia tietoja:

  • Yrityksen nimi
  • Yrityksen Y-tunnus
  • Nimenkirjoitusoikeuden omaavan henkilön nimi, puhelinnumero, sähköpostiosoite 

3. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus ja oikeusperuste 

Käsittelemme henkilötietoja seuraaviin tarkoituksiin:

1.  Palveluiden tarjoaminen ja asiakassuhteen hallinta

Henkilötietojen keräämisen päätarkoitus on se, että haluamme tarjota sinulle palveluita sekä hallita ja ylläpitää asiakassuhdetta, joka meillä on sinun tai edustamasi yrityksen kanssa. Tässä tapauksessa henkilötietojen käsittely perustuu sopimukseen meidän ja sinun tai edustamasi yrityksen välillä.

2.  Markkinointi

Saatamme lähettää sinulle sähköposteja, joissa kerromme palveluidemme uusista ominaisuuksista tai muista tärkeistä asioista tai pyydämme palautetta. Tässä tapauksessa henkilötietojen käsittely perustuu oikeutettuun etuumme tarjota sinulle olennaista tietoa Ramirentistä, RamiKlubista ja mainostaa palveluitamme sinulle. Voit kieltää tietojesi käytön markkinointiviestintään milloin tahansa.

3.  Palvelukehitys ja tietoturva

Käsittelemme henkilötietoja myös parantaaksemme palveluidemme laatua ja kehittääksemme uusia palveluita. Näissä tapauksissa henkilötietojen käsittely perustuu oikeutettuun etuumme varmistaa, että meillä on riittävästi olennaista tietoa palveluidemme kehittämiseksi. 

4.  Laskutus

Käsittelemme henkilötietoja myös täyttääksemme sovellettavaan kirjanpito- ja verolainsäädäntöön perustuvat velvollisuutemme. Näissä tapauksissa henkilötietojen käsittely perustuu pakottavaan lainsäädäntöön, jonka vuoksi meidän on säilytettävä tiettyjä tietoja kirjanpitotarkoituksiin.

4. Henkilötietojen siirtäminen ja luovuttaminen

Saatamme luovuttaa henkilötietoja kolmansille osapuolille

  • lainsäädännön niin salliessa tai vaatiessa, esimerkiksi toimivaltaisten viranomaisten pyyntöjen noudattamiseksi tai oikeudenkäyntimenettelyjen yhteydessä
  • luotettavien palveluntarjoajiemme toimittaessa meille palveluita meidän lukuumme ja meidän ohjeidemme mukaisesti; tällöinkin valvomme henkilötietojesi käyttöä ja olemme vastuussa siitä
  • liiketoimintamme tai sen osan yhdistyessä toiseen yritykseen tai tullessa ostetuksi tai myydyksi
  • uskoessamme vilpittömästi, että tietojen luovuttaminen on tarpeen omien oikeuksiemme suojaamiseksi, sinun tai muiden osapuolten turvallisuuden suojaamiseksi, petosten tutkimiseksi tai viranomaisten pyyntöihin vastaamiseksi.

5. Henkilötietojen siirtäminen EU:n tai ETA:n ulkopuolelle 

Emme siirrä henkilötietojasi Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolelle.

6. Evästeet

Käytämme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita RamiKlubin verkkosivustollamme osoitteessa www.ramiklubi.fi. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallentuvat laitteellesi. Ne keräävät ja muistavat hyödyllisiä tietoja, jotka parantavat sivustomme toimintaa ja tekevät siitä helpomman käyttää. Saatamme käyttää evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita myös kerätäksemme nimettömiä yhdistettyjä tilastoja esimerkiksi sivuston käytöstä, jotta ymmärtäisimme, miten kävijät käyttävät sivustoa ja miten voimme parantaa käyttökokemusta.

Voit asettaa selaimesi torjumaan evästeet, rajoittaa niiden käyttöä tai poistaa evästeet selaimesta. Huomaathan kuitenkin, että evästeet ovat tärkeä osa sivustomme toimintaa ja niiden käytön rajoittaminen voi vaikuttaa sivuston toimivuuteen. Lisätietoja evästeiden käytöstä on evästekäytännössämme.

7. Henkilötietojen säilyttäminen

Säilytämme henkilötietojasi vain niin kauan kuin on tarpeen tässä tietosuojakäytännössä määritettyjen tarkoitusten täyttämiseksi.

Suurinta osaa henkilötiedoistasi säilytetään niin kauan kuin RamiKlubin jäsenyys jatkuu. Joitakin henkilötietojasi saatetaan säilyttää myös jäsenyyden päättymisen jälkeen sovellettavan lainsäädännön edellyttämissä ja sallimissa rajoissa. Säilytämme esimerkiksi kirjanpitoon liittyviä asiakirjoja kuusi tai korkeintaan kymmenen vuotta. Jos emme enää tarvitse henkilötietojasi lainsäädännön tai jommankumman osapuolen oikeuksien tai velvollisuuksien vuoksi, poistamme ne.

8. Omat oikeutesi

Sinulla on oikeus saada pääsy itseäsi koskeviin henkilötietoihin, joita me käsittelemme. Voit milloin tahansa tarkastella, oikaista, päivittää, muuttaa tai poistaa henkilötietojasi. Huomaathan kuitenkin, että tietyt tiedot ovat ehdottoman tarpeellisia tässä tietosuojakäytännössä esitettyjen tarkoitusten ja mahdollisesti myös    lainsäädännön vaatimusten täyttämiseksi. Et siis voi poistaa tällaisia henkilötietoja. Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä tiettyihin tarkoituksiin. Sovellettavan tietosuojalainsäädännön rajoissa sinulla on oikeus rajoittaa tietojen käsittelyä.

Sinulla on oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen eli saada henkilötietosi jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa sekä siirtää ne toiselle rekisterinpitäjälle sovellettavan lainsäädännön rajoissa.

Voit lähettää yllä oleviin kohtiin liittyvät pyyntösi osoitteeseen ramiklubi@ramirent.fi.

Jos sinulla on huomautettavaa tavastamme käsitellä henkilötietojasi, sinulla on oikeus tehdä valitus oman maasi tietosuojaviranomaiselle EU:n/ETA:n alueella.

Suomessa  tämä on tietosuojavaltuutetun toimisto.

9. Tietoturva

Toteutamme kohtuullisia turvatoimia (niin fyysisiä, sähköisiä kuin hallinnollisiakin) suojataksemme henkilötietoja häviämiseltä, tuhoutumiselta, väärinkäytöltä sekä luvattomalta pääsyltä ja luovuttamiselta.  

 Huomaathan, että vaikka pyrimme takaamaan henkilötiedoillesi kohtuulliset turvatoimet, mikään turvajärjestelmä ei voi estää kaikkia mahdollisia tietoturvaloukkauksia.

10. Muutokset tietosuojakäytäntöön

Saatamme tehdä tähän tietosuojakäytäntöön muutoksia. Jos muutamme tätä tietosuojakäytäntöä, tiedotamme siitä verkkosivustollamme osoitteessa www.ramiklubi.fi, jossa julkaisemme myös tämän tietosuojakäytännön uusimman version.

11. Yhteydenotot

Jos sinulla on kysyttävää tästä tietosuojakäytännöstä tai käsittelemistämme henkilötiedoistasi, ota meihin yhteyttä: ramiklubi@ramirent.fi.